Skip to content
09/02/2011 / mari

Kartdata

De fleste kommuner har kartdatabaser som er gratis å bruke. Her kan man søke på sted og på type kart man ønsker. I dette tilfellet ligger hyttetomten i et uregulert område og man må se på kommuneplan og tilhørende bestemmelser. Et LNF-område har byggeforbud (hytter), mens områder for «fritidsbebyggelse» har åpninger for enkelte tiltak. Aktuell hyttetomt ligger i «fritidsbebyggelse». Bestemmelser i kommuneplan sier noe om hvilke tiltak som er mulig her.

eksempel på arealfordeling i kommuneplan

Situasjonskart bestilles fra aktuell kommune. I søknadspliktige tiltak er denne type kart obligatorisk. Her står det også hvilken planinformasjon som er relevant.

I dette tilfellet viser situasjonskartet verken tomtegrenser eller høydekoter mer enn 5 m. For å kunne bygge modell av terrenget må det legges inn flere koter mellom 5-meterskotene. Disse er basert på oppmåling på tomt og bilder. Når kartdatamaterialet ikke er bedre enn dette, blir terrenget blir omtrentlig. Det viktigste området er imidlertid fjellknausen hvor annekset er tenkt, og at høydeforskjeller til vei og naboer er riktige.

Situasjonskart

Situasjon cad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: