Skip to content
04/03/2011 / mari

3D

Digitale tredimensjonale modeller er gode visualiseringsverktøy.
På tide å hente frem data-Kristin, jeg utfordrer deg:
Last ned gratisprogrammet Sketchup og åpne en 3D-fil som jeg sender deg, i dette programmet. Filen inneholder 3-dimensjonal informasjon om tomt og bebyggelse, både eksisterende og ny. Du kan manøvrere deg rundt i modellen for å se på høyder, uterom, solforhold o.l.
(velg gratisversjon for mac)
Åpne filen jeg sender deg.
Se innføring under. Det viktigste er ORBIT for å snu og vende på modellen.

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar
 1. kristin / Mar 5 2011 21:43

  Kjære Mari. Jeg skjønner ingenting. Hehe. Har lastet ned dette sketchup-programmet ditt men hvordan finner jeg det du har lagt inn? Jeg har prøvd siden i går kveld. Hjelp!

  • mari / Mar 6 2011 08:35

   Da er du langt på vei, omtrent på oppløpssida! Ser du filen jeg sendte deg på mail som slutter på .skp? Når du klikker på denne åpner den seg automatisk i sketchup, gjør den ikke det?

 2. kristin / Mar 6 2011 22:49

  Juhu! Jeg klarte det. Har vridd og vendt på modellen. Kjempe moro! Kotene, plassering av hytta og boden ser riktig ut. Det eneste er den steinen som boden står på, jeg tror ikke den stikker så langt frem som det du her tegnet inn. men er ikke sikker. Følelsen er at det er riktig. Har hatt visning for Lars (som har vunnet pris igjen, i Canada!). Han likte veldig godt prinsipp A og det gjør jeg også. Tror vi må ta en tur på hytta før vi bestemmer oss helt. Trenger du en befaring til?

  • mari / Mar 7 2011 10:38

   Du er ramm! Når du har filen oppe i sketchup kan du gå inn i menyen «Window» oppe på linja og hukke av på «layers». Da kommer det opp en liten boks med en liste. I kolonnen under «visible» kan du da hukke av og på hva som skal vises i modellen. Hvis du skrur av «eksisterende utebod» og skrur på «nytt anneks 2» (eller «nytt anneks 4»), kommer ny bebyggelse opp og du kan se størrelse ifht adkomst og hovedhytta.
   Heia ny befaring og heia Keepern til Liverpool!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: