Skip to content
21/03/2011 / mari

Nabovarsling

Når man bestiller situasjonskart fra relevant kommune (obligatorisk kart å bruke i byggesøknad/ kan i de fleste kommuner bestilles på nett), får man også tilsendt en liste over aktuelle naboer som skal varsles. Nabovarsel skal minimum inneholde målsatt situasjonsplan med inntegnet tiltak, snitt, fasader og beskrivelse av tiltak. Hvis tiltaket medfører endret bruk, skal varselet også informere om dette. Det viktigste er at naboer skal skjønne hva tiltaket går ut på og hvordan det påvirker dem. I noen tilfeller kan det være fint å legge ved en enkel 3d-illustrasjon el.l. som forklaring, selv om dette ikke er krevet.

Nabovarsel kan sendes per post (rekommendert) eller man kan besøke naboer og få underskrift på at de godtar tiltaket direkte. Hvis man ikke hører noe fra naboer innen 2 uker, betyr det at de samtykker i tiltaket.

Eksempel på tegning med informasjon:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: