Skip to content
23/05/2011 / mari

Innvendig kledning

Tidligere har vi snakket om kebony eller ubehandlet malmfuru som utvendig kledning. Innvendig har vi diskutert platekledning og har vært innom både ulike typer finèr og OSB.

OSB (Oriented Strand Board) er en trelags plate av furuflis. De to ytterste lagene ligger parallelt med lengderetningen, mens laget i midten ligger på tvers. Furuflisene er limt sammen med et flytende syntetisk lim. Til produksjon av OSB-plater kan man utnytte både raskt voksende og unge trær. Man klarer også å utnytte store deler av trestammen. Vedlagt eksempel på prosjekt som har brukt OSB-plater som innvendig kledning, himling og interiør: «Triangle House»/Jarmund&Vigsnæs.

Kryssfinèr er bygget opp av finérflak som er limt sammen. Antall lag kan variere, men det må minst være 3 lag. Jo flere lag, jo stivere og fastere, naturlig nok. Vanlig tykkelse til konstruksjonsformål er 10-30 mm.

Ved å bruke finèr- eller OSB-plater i annekset i stedet for panel, vil disse fungere som avstivning i det lille bygget. Platene kommer i standard størrelser på 2400 x 1200 og er derfor enkle å utnytte i en stenderkonstruksjon med standard avstand (60 cm).

Kryssfinèr

Triangle House/J&V. Både innvendig kledning, himling og interiør av OSB-plater.

Triangle House/J&V

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar
  1. kristin / May 31 2011 13:31

    Jeg liker OSB plater kjempe godt. Men blir de litt voldsomme i et så lite rom.

  2. mari / Jun 1 2011 11:46

    Ja det er mulig vi skal gå for finèr som er litt roligere og har en tydeligere retning istedet for osb som peker alle veier… Uansett er platekledning bra som konstruktiv avstivning av den lille saken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: